miercuri, 2 ianuarie 2008

EMINEM - viata sa


Marshall Bruce Mathers lll si-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei atât în oraşul în care s-a născut, cât şi în Detroit. Atras fiind de muzica rap încă din adolescenţă, Eminem a început să cânte de la vârsta de 14 ani, repetând în subsolul casei unui coleg de şcoală. Cei doi şi-au luat numele de scena Manix şi M&M (Marshall Mathers), schimbat în scurt timp în Eminem. Pentru a putea trece peste piedicile şi concepţiile rasiste cum că albii nu cântă rap, s-a hotărât că modul cel mai uşor de a caştiga audienţa în lumea « underground » este de a face battle cu alţi rapperi, în cluburi. Deşi nu a fost acceptat imediat, în timp a devenit atât de popular încât oamenii îl provocau pentru a îşi face un renume ei înşişi.

Discipol al lui Dr. Dre, rapperul Eminem devine în 1999 unul dintre cei mai controversaţi rapperi din branşă. Folosind bit-uri inteligente şi având un talent incredibil de a da frâu liber sentimentelor şi întâmplărilor nefericite ce i-au ocupat toată copilaria, succesul său devine cel mai mare succes de la debutul solo al lui Dr. Dre, cu şapte ani în urmă.
După ce a anunţat că se va retrage, Eminem a scos un nou album în 2006 “Eminem Presents The Re-Up”, în care îi lansează pe câţiva tineri rapperi. Cel mai promiţător părând să fie Stat Quo.

Niciun comentariu: